Ženske smo po zakonu enakopravne z moškimi.

Dolga stoletja so se naše prednice bolrile, da se je to uresničilo. Pred zakonom imamo sedaj enake pravice. Kako pa je s prakso?

Še vedno je v družbi ukoreninjejo ogromno stereotipov, pričakovanj, vzorcev razmišljanja in obnašanja, ki nas ženske omejujejo in postavljajo v podrejeno vlogo.
Povsod vladajo dvojna morala in dvojna merila. Nekaj, kar je za moško obnašanje popolnoma sprejemljivo, ženski takoj prinese obsojanje in razne nalepke.

Najbolj žalostno pri vsem je to, da ženske najbolj ostro napadajo in sodijo prav ženske. Ne moški. Oni se uspejo nekako dvigniti nad vse, saj ženske opravimo umazano delo kar same med seboj. Duh sestrstva je zbledel.

Ženske smo dolgo živele v odvisnosti od mož, očetov, bratov in ostalih moških. Družbeno okolje nas je prisililo, da smo postale tekmice in rivalke. Za preživetje smo potrebovale moško figuro, ki je na videz prevzela skrb za nas.
To skrb smo drago plačale s svojo svobodo, z zanikanjem svojega bistva in svoje ustvarjalnosti.

Še moja ljuba stara mama me je učila, da mora ženska vedno gladiti. Delaj in tiho bodi, je bil njen dragoceni nasvet, ki mi ga je predala z vso ljubeznijo, saj me je želela le zaščititi pred obsojanjem in izpostavljanjem. Izpostavljanje je pomenilo težave, izobčenje in celo pogubo.

Ti težki časi so na videz minili. Vendar si ženske še nismo opomogle in si povrnile svoje prave moči. Še vedno dopuščamo, da nas mnenja in kritike drugih omejujejo in nam zbujajo slabe občutke o nas samih.

Ljube sestre, čas je, da se povežemo s svojo svobodno, divjo žensko, ki dremlje v nas. Vse jo imamo. Veliko nas je bilo v stiku z njo, dokler smo bile majhne deklice. No, vsaj jaz sem bila. Potem pa sem žrtvovala to povezavo zaradi potrebe po ljubezni in pripadanju, sprejetju. Tako sem nehala pripadati sebi in se sprejemati takšno, kakršna sem prišla na ta svet. Saj vse pridemo s prav posebno, unikatno energijo. Popolne smo in nič nam ne manjka. Ničesar ne potrebujemo spremeniti.
Samo živeti moramo iz svojega bistva, svojega srca in izživeti vse svoje darove, ki nas delajo unikatne.

Ni potrebe, da znate cepiti atom, zgraditi hišo in opraviti operacijo na odprtem srcu. Nismo vse prišle s takšnim namenom.

Morda ja vaša naloga učiti sočutje s skrbjo za zavržene živali. Mogoče ste prišle širiti zadovoljtvo in srečo s peko odličnega jabolčnega zavitka. Lahko ozaveščate lepoto in imate božanski vrt ali balkon. Načinov je toliko, kolikor je žensk. Poiščite svojega in se ne primerjajte z drugimi. Vsi načini so enako pomembni v očeh stvarnika. Sodba je stvar človeškega ega. Mezinec ni manj pomemben od palca in želodec je enakovreden srcu. Če manjka katerikoli del telesa, je vse v neravnovesju.

Ko boste začutile, da je prišel trenutek, ko hočete zbuditi svojo izvorno naravo, se povežite z Lilith. Po krivici obsojana Prva ženska je nosilka energije svobode in neodvisnosti. Povabite jo v svojo meditacijo in v svoje življenje, naj vam stoji ob strani in vam kaže pot.
Ne ustrašite se odzivov okolice. Spremembe razburkajo ustaljeni red in niso vsi pripravljeni takoj sprejeti nove realnosti.
Dajte si to priložnost in vztrajajte. Postanite svobodne in srečne.

Naredite si ustvarjalne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si