Planet Zemlja je planet svobodne volje.

Tako vsaj želimo verjeti. Koliko svobodne volje uporabljamo, če se odločamo na podlagi strahu, jeze, krivde, zavisti ali želje po priznanju? Kje je tukaj svobodna volja, če smo ujetniki svojih čustev, tujih pričakovanj in družbenih norm?
Kje se začne svobodna volja, ali bolje, kje se konča?

Da človek lahko uporabi svobodno voljo, mora najprej opraviti s svojimi senčnimi aspekti in s svojo skrito bolečino. Zaceliti in pozdraviti svoje rane. Dokler tega ne stori, se bo prilagajal, uklanjel in sklepal kompromise v svojo škodo.
Kako vem? Ker sem to počela tudi sama. Spoznala sem, da, dokler predajaš svojo moč drugim v zameno za razne kvazi ugodnosti, potrditev in iz ekonomskih razlogov, tvoje svobodne volje ni nikjer. Vsaka odločitev, ki jo sprejmeš, je pogojena z določenimi pričakovanji. Ki se potem izpolnijo ali tudi ne.

Je pa seveda svobodna volja in odločitev vsakega, da se poda v razreševanje svojih notranjih konfliktov in zdravljenje notranjega otroka. In si tako povrne integriteto ter s tem podlago za svobodno voljo. Ter stoji za odločitvijo in posledicami, ki jih svobodna izbira prinese s seboj.
Zato je toliko lažje slediti množici in kritizirati. Se odpovedati svobodni volji. In popolnoma zgrešiti bistvo življenja na našem čudovitem planetu.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si