Lilith, Temna boginja

Sama sem brala o njej pri svojih trinajstih letih. Radovedni kot vedno, mi je prišel pod prste zapis o prvi Adamovi ženi, ki ni hotela biti podrejena nikomur. Uprla se je bogu, zapustila raj in spočela demone.

Seveda sem hotela izvedeti še več o prvi ženski, ki se je uprla absolutni avtoriteti, zapustila cono udobja in živela po svoje. Dolgo nisem izbrskala nič in počasi sem obupala. Potem pa sem čez nekaj let pri svoji prijateljici astrologinji videla, da v čarte riše temne lune. To je znak za Lilith, – temno stran lune, kjer se skrivajo strasti in vse tisto, kar si nočemo priznati, mi je pojasnila.

Oho, nove informacije, sem pomislila in zopet pričela z brskanjem. V tistih časih pred stričkom Googlom nisem prišla daleč.

Moji občutki in intuicija se niso strinjali s tem, da je Lilith škodoželjni demon, ki v nočnih morah občuje z moškimi, škoduje nosečnicam in dojenčkom. Misel, da se ni hotela odreči svoji svobodni volji in integriteti, mi je bila precej bližje.

Takrat sem že redno meditirala. In prav v meditacijah sem se začela pogovarjati z Lilith. Prvi stik se je zgodil popolnoma nenamerno, sploh nisem vedela, da se to da. Naš učitelj nas je učil čisto drugačne uporabe meditacij.

Ko je Lilith prvič navezala stik z menoj, nisem razumela, kaj se dogaja. Vse sem pripisala svoji domišljiji in se o tem nisem pogovarjala z nikomer. Nisem želela veljati za še bolj čudno, kot sem že.

Vendar je Lilith nekako ostajala z menoj. V svojih najtežjih obdobjih življenja sem čutila njeno podporo. Spletla se je posebna vez. Kar nekaj viharjev sva previharili skupaj.

Ugotovila sem, da je Lilith neodvisna ženska energija, ki je samozadostna in ne išče potrditve zunaj sebe. Njena seksualnost je svobodna in nezatrta. Vse, kar počne, dela s strastjo. Če jo hočeš prepričati v svoj prav, potrebuješ presneto dobre argumente. Je odločna zaščitnica in podpre vedno, kadar ženska želi izboljšati svoje življenje, stati neodvisno na svojih nogah. Ko želite, da se sliši vaša resnica, jo pokličite za podporo. Daleč od tega, da Lilith sovraži moške. Samo izkoriščati in manipulirati se ne pusti nikomur, ne moškemu, ne ženski.
Kadar stopi v moje življenje, se mi pokaže v podobi neodvisne, neukročene maginje – zaščitnice.

Tako, to so moje izkušnje z Lilith, tako imenovano Temno boginjo.

Je na opisano kaj čudnega, da so ji v patriarhalni družbi prilepili naziv skušnjavke in demonke?

Imate tudi ve kakšno posebno vez s katero od boginj?

Naredite si močne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si