Zakaj potrebujemo Temo?

Zato, da se lahko Svetloba izrazi, seveda. Če ni Teme, Svetloba nima svojega ogledala in obratno. Zaenkrat ne moreta obstajati druga brez druge, Tema in Luč. Vesolje potrebuje obe. Tema je osnova, da imamo lahko svobodno voljo, ki nekaj šteje.

Kakšne učne lekcije bi bile to, če bi na Zemlji lahko izbirali le med odtenki Svetlobe? Kako bi se učili o sočutju, predanosti, potrpežljivosti, razumevanju, odpuščanju? Kako bi znali ceniti mir, ljubeznivost, sodelovanje, ljubezen, harmonjijo in lepoto, če ne bi izkusili in spoznali pohlepa, požrešnosti, lakomnosti, izdajstva, zapuščenosti, privoščljivosti, lenosti, obtoževanja, krivde, strahu, bolečine, besa in sovraštva?

Še enkrat vas spomnim- Zemlja je planet svobodne volje in polarnosti. Tukaj ni samo rožic, metuljčkov in vilinskega prahu. Je tudi trnje, ogenj in strup. Z zanikanjem drugi pol ne bo izginil. Še huje. Če ga zanikate, ga ne spoznate in ne veste, kako se lahko ubranite pred njim.

Pred Temo in njenimi Marionetami nismo nemočni. Ko pokažemo svojo notranjo trdno integriteto in postavimo mejo, se iluzija Temne nadvlade razblini. Tema ima moč takrat, ko se mi odrečemo svoji. Ljudje nismo nemočne žrtve. Svetloba nas je opremila s srčnostjo, modrostjo, intuicijo in sočutjem. Z lahkoto bi se lahko uprli Temi, če se ne bi zapletli v njene mreže lagodnosti, lahkovernosti, lenobe in iluzije nemoči.

Poglejte okoli sebe. Brez obsojanja. Ni pomembno, kakšno je vaše trenutno prepričanje. Samo zazrite se v Sočloveka. Če imate v sebi Čarovniško iskrico, boste sčasoma videli resnico o tej osebi. Videli boste, ali živi iz Svetlobe, ali iz Teme. Kakorkoli, ni potrebe po obsojanju. Še vedni verjame v Iluzijo, pač še ni Tam. Ali pa mi ne, saj ni važno. Enkrat bomo vsi Tam.
Do tistega trenutka pa postavljajte mejo, kakor vam jo narekuje vaša vest.
Yos shall not pass! Tako je rekel Gandalf.

Naredite si čarobne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si