Nadaljevanje pogovorov o Egu

Ego je tisti del naše osebnosti, ki poskrbi, da ima vsak človek svojo Senco. Svojo Temo. Kadar se ne ukvarjamo s svojo bolečino, jezo in ostalimi čustvi Prizadetega Ega, se nam ti občutki naložijo v naše telo in podzavest. Od tam potihoma vlečejo svoje nitke in vplivajo na vsa področja življenja.

Tema Ega v obliki dvomov, lagodnosti, strahu, lenobe in nezaupanja v svojo moč povzroči, da marsikatere sanje ostanejo neuresničene, marsikateri cilj nedosežen.
Kadar je potrebno preseči svoje meje cone udobja, vložiti več energije in se učiti novih veščin, nam Ego takoj postreže z odličnimi razlogi, zakaj je bolje ostati tam, kjer smo.

Saj ti je v resnici čisto dobro; Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi; Samo da imaš za kruh in položnice; Kaj pa, če bo šlo kaj narobe…so njegovi najljubši izgovori. Seveda gre lahko vedno kaj narobe, to je Življenje. Nihče ne pravi, da je treba brezglavo drveti v projekte. Prav tako ni treba obupat pri prvem izzivu, ali še preden ste sploh poskusili nekaj spremeniti v svojem življenju.

Ego bi nas najraje zaprl v stekleno sobo, kjer bi imel popoln nadzor in ga nič ne bi moglo presenetiti. Da nas obveruje vsega hudega. Žal nas tako varuje tudi pred izkušnjami, ki nam širijo obzorja in prinesejo modrost.

Ste se naučili voziti avto? Bi se ga šli učiti, če bi upoštevali vse nevarnosti, ki prežijo na cestah? Aja, da o ceni voznih ur in težavah z CPP- jem niti ne začnem.
Torej: pred očmi je treba imeti cilj in njegove koristne vplive na naše življenje. Tako Ego s svojimi upori ne bo prišel daleč. Vi pa.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si