MAGIJA

V današnjih časih se umetnost magije počasi vrača v zavest ljudi. Vendar je še vedno relativno nepoznana in zbuja mešane občutke. Tako odnos do nje temelji na starih vražah in predsodkih.

Beseda magija ima lahko zelo negativen prizvok. Še posebej s pridevnikom temna, črna, zločesta… Ja, magija je res lahko vse to. Odvisno je od osebe, ki jo prakticira in namena v ozadju.
Tudi beseda urok zbudi precej negativnih čustev. Urok je samo orodje, tako kot nož ali sekira- važen je namen, zaradi katerega se ga izvaja.

Ko sem se s svojim učiteljem pogovarjala o različnih vrstah magije, je rekel: »Tudi temno magijo moraš poznati, da se znaš zaščititi.« Še kako prav je imel. Stari modreci so rekli, da je poznavanje nasprotnika že pol poti do zmage.

Da ponovimo, kaj je črna magija. To so vsa dejanja, uroki in obredi, ki delujejo proti svobodni volji ali na račun druge osebe. Pa naj bodo narejeni še iz tako velikega občutka ljubezni ali zaščite.
Če delate karkoli brez izrecnega privoljenja vpletenih oseb, ste na tankem ledu.

Torej, če se vam bo zazdelo, da bi vam bilo bolje brez tečnega šefa ali tašče, temna magija ni pravi naslov. Bolje bo pobrskati po svoji podzavesti in ugotoviti, zakaj so takšni ljudje potrebni v vašem vsakdanu. In potem ojačati svojo notranjo moč ter narediti potrebne spremembe. No, za takšne korake se pa najdejo pripomočki v beli in zeleni magiji.
O tem pa naslednjič 😊

Naredite si magične dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si