Krožne proge

V tem tednu se je vpliv retrogradnih planetov na našo podzavest dodobra pokazal.
Predvsem se to prepozna kot nestrpnost na cesti in v trgovinah…verjetno še bolj v domačem stanovanju, vendar to ostaja v zasebnosti. Razen če se razprava segreje do vrelišča in so jo tako deležni še sosedje. Ali bog ne daj policija in urgenca…

Pritiski na podzavest in potlačena čustva so izjemni. Prihajajo tako iz vesoljnih sfer, kot tudi direktno iz okolice. Vedno težje se je delati, da je vse normalno in ok.
A kako se spopasti z vso usedlino, ki se meša in dviguje iz globočin našega nezavednega? Predvsem je ni pametno blokirati ali se celo pretvarjati, da ne obstaja. Kadar se odločimo za ta način, potrebujemo presneto veliko dodatne energije, da vse zopet zakopljemo v podzavest. In nam energije zmanjka za vsakodnevno funkcioniranje. Tako postanemo še bolj nezadovoljni in razdražljivi.

Še predobro vem, kako težko se je zavestno ujeti v trenutku, ko se naš odziv vklopi avtomatično, ker je pač prišlo do krizne situacije in so bili pritisnjeni naši boleči gumbki.
Še težje pa je ustaviti ta vlak odzivov, ko enkrat drdra po ustaljeni progi. Prav poseben gigantski napor in moč volje sta potrebna, da bi našo reakcijo zavestno ustavili in naredili ravno nasprotno, kot nas sili vsaka celica v telesu in vsak delček spomina v njih…
Že to, da se ujamemo v trenutku, ko se začne sprožati naš pogojeni avtomatični odziv je herkulsko delo.
Vendar pa, večkrat, ko se zalotimo na tej prelomnici, hitreje jo naslednjič opazimo. Večkrat, ko se poskušamo ustaviti pri avtomatičnih, pogojenih odzivih, bolje nam gre.
Vaja dela mojstra tudi tukaj ?

Vsi veliki duhovni učitelji v zgodovini so učili o zavedanju. O natančnem vedenju, kje in zakaj smo.
O tem, da namen našega življenja ni življenje marionete, ki jo upravljajo dražljaji iz okolja. Dražljaji, ki vlečejo naše vrvice reakcij.
Sami se moramo biti sposobni odločiti, kako želimo čutiti in misliti o čemerkoli v svojih življenjih.
Neodvisno od javnega mnenja, mnenja mame, očeta, soproga ali sosedov…

Edini kriterij bi morala biti naša osebna etika in morala.

Ko boste naslednjič ugotovili, da se vozite po svoji krožni progi, se vprašajte, kako se počutite pri tem?
Ste pomirjeni sami s seboj in s tem z lahkoto živite? Potem ne potrebujete spremeniti ničesar.
Vas muči slaba vest, nervoznost ali depresija? Čas je za inventuro preteklih odločitev in posledic le teh.

Spremembe so redko kdaj enostavne ali lahkotne. So pa nujno potrebne za napredek.

Saj veste- na kamnu, ki se kotali, se ne more nabirati mah. Da se pa začne kotaliti, potrebuje začetno inercijo. In teh nam vesolje v tem letu pošilja obilo ?

Čudovit teden vam želim,
Teamatea ?

www.jasnovidnikrt.si