ODNOSI IZ NAŠE SENCE

Odnosi. Vir sreče ali pa vir frustracij ?

V odnosu smo lahko z drugo osebo ali pa le sami s seboj.
In oba odnosa sta lahko presneto naporna ?

Kako to?
V naši podzavesti so spravljeni vsi glasovi oseb, s katerimi smo bili kadarkoli v kakršnem koli odnosu. Glas mame, očeta, sorodnikov, učiteljic v vrtcu in šoli, prijateljev in sorodnikov…od ljudi, ki so nam na katerikoli ravni krojili pogled na svet in na nas same.
Ti nezavedni glasovi v naši senci določajo, kako se bomo sprejeli in reševali izzive v svojem življenju.

Recimo partnerstvo.

Kaj pričakujete od partnerja? Od kod vam ta pričakovanja, kje ste jih pobrali? Kaj zveza zares ne more biti ljubeča in harmonična, če niso izpolnjeni pogoji, ki ste jih dolgo tega vzeli za svoje?
Sama sem se o odnosih učila na težji način- na svoji koži. Ugotoviti sem morala, kaj je za uspešno partnerstvo pomembno meni. Kaj jaz pričakujem od partnerja in kaj samo mislim, da moram pričakovati. Kaj sem sama pripravljena vložiti v zvezo in kaj sem naučena, da moram in se od mene pričakuje.

Kot robotek sem kar nekaj časa pridno delovala po teh privzetih programih. Zraven pa imela občutek, da nikoli ne dosegam pričakovanj, naj se še tako trudim in zanikam vse v sebi, kar po splošno sprejetem vzorcu ni sodilo v odnos žena- mož.
Frustracija je rasla, samospoštovanje je padalo…

Žena, mož. Besedi, ki za sabo potegneta energijo kolektivnega nezavednega, v katerega se je leta in leta zapisoval emotivni naboj vseh ljudi, ki so kdaj bili poročeni. Tako ljubečih, kot bolečih in razočaranih. Včasih so ti zapisi tako močni, da vplivajo na pare, ki se znajdejo v preizkušnji in pogojujejo njihove odzive.

Slovenci imamo čudovit izraz, ki natanko opiše smisel življenja v paru. SOPROG, SOPROGA. Samostojni osebi, ki se gibljeta v isto smer po isti progi. Po možnosti z usklajeno hitrostjo, tako da nihče ne pobegne preveč naprej ali ne ostane predaleč zadaj ?

Ko se boste znašli v situaciji, ko vam bo partner hodil po živcih obut v okovane planinske čevlje, se vprašajte, iz katerega vašega dela osebnosti prihaja vaša reakcija na to? Je odziv pogojen in določen že v naprej? Se vam takšne in podobne okoliščine ponavljajo?
Reagirate kot žena- mož ali kot soproga- soprog? Kajti, verjemita, razlika je očitna in velika.
Kar poizkusite!
Reakcija s pozicije žene, ki ima po tradiciji podrejen prizvok, je precej drugačna od reakcije soproge, katere vloga je enakopravna. V prvem paru gre za reakcijo s točke nemoči, v drugem s točke moči.

Koliko odzive v vašem življenju narekuje vaša nezavedna senca? Kolikokrat čutite, da vas nemočne potegne po že tolikokrat odpeljani progi, da jo odigrate avtomatično? Pravzaprav se ne morete ustaviti, tudi če se ujamete, da ste zopet na njej?
Veliko volje in energije je potrebno samo za to, da se zalotimo in ustavimo priučene avtomatične odzive.
Še več je potrebujemo, da naredimo drugače.
Takrat pa se začne naše duhovno potovanje in zorenje ?

Želim vam sončna partnerstva ?

Teamatea ?

Za osebno svetovanje pišite na info@jasnovidnikrt.si

www. jasnovidnikrt.si