Flora

Rože so že od nekdaj veljale za jezik Matere Narave. V preteklih stoletjih so se rože uporabljale kot skrivni znaki in sveti simboli za obveščanje tistega, ki je bil posvečen skrivnostim Velike boginje Matere.

Tudi v mračnem srednjem veku je obstajala skrivna koda, mistični jezik. Ohranil se je do danes. Uporabljali so ga tisti, ki so se učili skrivnosti magije. Čudovita Flora je bila entiteta, ki je poosebljala vse rože in nasade, vse, kar je rastlinja na Zemlji.

Na Beltaine, posebej sveti dan čarovnic, so bile okrasitve s cvetlicami del praznovanja. S cvetjem so bili okrašeni domovi, oltarji in sveti obredni prostori.
Cvetovi vsebujejo esenco Matere Narave, boginj Demetre in Gaie. Zato je bila uporaba cvetov in rož popolna za izražanje spoštovanja in usmerjane čarobnih moči boginje Flore ter stik z Materjo Naravo.

Vsak cvet oddaja prav poseben kozmični signal, značilen samo zanj. Če smo še posebej naklonjeni določeni vrsti rož, ima to za nas posebno sporočilo boginje Flore, ki bi ga morali upoštevati.

Katera cvetlica vas najbolj pritegne? Narcisa, tulipan, šmarnica, iris, mak, nagelj, magnolija, sivka ali orhideja?
Preberite si, kaj vam sporoča boginja Flora 😊

NARCISA: Želite začeti znova
Narcisa je dobila ime po zelo čednem mladeniču, ki se je zaljubil v svojo podobo. Zato ta cvetlica pooseblja potrebo, da presežemo težave. Ko jih premagamo, se lahko izrazimo kot nova, boljša verzija sebe.
Narcis se je zaljubil v svojo veličino, ki jo je videl v odsevu vode. Osredotočite se na svoje dobre lastnosti in moč, ki vas delajo velike in posebne. Presezite vse tiste, ki vas delajo šibke in nemočne.
Pomembno je, da sledite svojim sanjam in se ponovno sestavite po vsakem padcu. Mati Narava vam želi sporočiti, kako čudoviti ste. Verjemite ji in začnite znova!

TULIPAN: želite izraziti svojo ljubezen
To je cvet, ki ga je Mati Narava ustvarila za izražanje ljubezni in strasti. Če vas privlači ta cvetlica, je vaše srce polno goreče ljubezni in poželenja, ki ju je potrebno izraziti. Seveda morate to ljubezen najprej izraziti do sebe. Z ljubeznijo do sebe in priznavanjem svojih največjih in najpomembnejših dobrih lastnosti odpirate čarobni portal vesolja, skozi katerega se priteče božanska čarobna energija.
Prav tako lahko začnete z izražanjem ljubezni do narave in vseh bitij okoli vas. To bo odprlo pretok ljubezni.

ŠMARNICA: spet se želite počutiti kot otrok
Če vas je pritegnila sladko dišeča šmarnica, vas Mati Narava verjetno skuša opomniti, da ste odlični, dobri in nedolžni. Morda ste se trenutno odločili osredotočati na materialne potrebe in izzive. Toda vrnite se v otroške občutke in začutite svojega notranjega otroka. Otroci zlahka spregledajo meje in omejitve.
V vašem življenju manjka občutek, da je vse mogoče, če si to res želite. Sprejmite neskončne možnosti, ki vam jih ponuja svet.

IRIS: želite izražati svojo resnico
To je cvet, ki dejansko pooseblja Iris, boginjo, ki je tako kot sta Hermes in Merkur povezana s komunikacijo, transportom in skrivnimi sporočili čarovništva. Ta cvet vam poskuša povedati, da je pomembno vedno povedati, kaj v resnici mislite. Še važneje- da govorite iz srca. Laži zastrupljajo vašo dušo in energijo. Zato se uskladite s srcem in svojim resničnim bistvom in ne skrivajte svojih besed. Všečnost in priljubljenost vam ne prinašata nujno tudi sreče. Zvestoba samemu sebi pa jo.

MAK: želite se osvoboditi
Če ste izbrali to cvetlico, je vse precej jasno. Maki so bili vedno povezani s svobodo in strastno potrebo po osvoboditvi iz materialnih vezi in težav. Mak lahko uspeva povsod. Opominja vas, da če imate vero vase in v svoje sposobnosti, lahko preživite tudi najtežje okoliščine in dosežete karkoli.
Očitno je, da vas nekaj moti že dolgo časa. Morda še ni jasno, kaj to točno je, vendar ste žejni svobode in novih možnosti. Nekaj, kar ste v življenju gradili, vam ne bi smelo biti v breme, ampak razlog, zaradi česar se počutite srečni in blagoslovljeni.

NAGELJ: želite pregnati bolečino v srcu
Vsi imamo kdaj temne trenutke bolečine in izgube. Vendar se zardi tega na bi smeli počutiti kot sužnji in ujetniki preteklosti. To breme nosite že dolgo časa in sedaj je napočil čas, da izženete temo in se odprete neskončnim možnostim izbire na tem svetu. Nagelj simbolizira bolečino, ki je odslužila svoje in ji morate pustiti oditi. Mati Narava vas opominja, da je ljubezen povsod okoli vas. Sreča vas pričakuje. Če ste le pripravljeni videti resnico. Boginja čaka, da naredite prvi korak in podprla vas bo pri vseh naslednjih!

MAGNOLJIA: želite izraziti svojo magijo
Mnogo let v vas rastejo čarovne moči, ki poskušajo najti način, kako se izraziti. Mati Narava vam skuša dopovedati, da morate le prisluhniti svojemu srcu, uglasiti magične moči in jih izraziti do sebe in do Kozmosa. Ne bojte se teh moči, ne bojte se sebe. Vi ste modro nesmrtno bitje, božanska iskra. Priznajte si to in prebudite svojo resnično moč.

SIVKA: želite vzpostaviti mir
Sivka pooseblja naravne moči, ki prinesejo mir in spokojnost. Njeno esenco čarovnice in alkimisti že dolgo uporabljajo za spodbujanje miru in bistrega uma. Mogoče je vaš um poln motečih misli, ki jih je potrebno pregnati.
Ampak, najprej je potrebno prepoznati in sprejeti tisto, kar vas moti. S tem naredite prvi korak k svoji sreči. V boju ne morete zmagati, če ne veste, proti čemu se borite. In v tej bitki ste sami proti sebi. Zato sprejmite svoje senčne dele in si obljubite, da boste napredovali in spremenili svojo usodo.

ORHIDEJA: želite uresničiti svoje želje
Verjetno ste bili večkrat razočarani okrog tega, kar ste poskušali pritegniti v svoje življenje. Zato ste lahko izgubili vero vase. Orhideja pooseblja plodnost in materialno manifestacijo. Če vam je najbolj všeč ta roža pomeni, da je v vas še vedno velik potencial za uresničevanje teh kvalitet.
Najprej poglejte, kaj vse ste že dosegli in si predstavljajte svojo bodočnost, kot da meje in omejitve ne obstajajo. Nato si predstavljajte, kako se vam hkrati z odpiranjem cveta orhideje, uresničujejo želje. To vizualizacijo ponavljajte en lunin krog. Boginja Flora vam bo pomagala.

POTONIKA: želite si uspešno življenje
Če dobro razmislite, je to nekaj, kar si vsi želimo. Vendar se vam očitno zdi, da to potrebujete bolj kot drugi ljudje, kot da je vaša sreča odvisna od srečnega zakona in materialnega obilja. Mati Narava vam sporoča, da to ni res, da tega v resnici ne rabite. Sreča, ljubezen in obilje so že zdaj del vas, saj ste njeno dete in ste jih podedovali že ob rojstvu. Ste božanski. Vse, kar morate storiti je, da si manifestirate te želje brez sramu in obžalovanj.

Tako, obdelali smo nekaj predstavnic Florinega kraljestva. Upam, da ste se našli v zapisanem in prejeli sporočilo, ki vam je bilo namenjeno.

Naredite si magične dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si