CIKLUSI IN RITMI

Če pogledate v naravo ugotovite, da vse kroži. Planeti, luna in življenje samo. Živimo v ciklusih letnih časov, menjavi dneva in noči, mesecev, tednov, dni… Krožijo vode na našem čudovitem planetu, kroži kri v našem telesu, kroži naš dih.
Življenje vdihnemo in na koncu izdihnemo.

Zakaj nas torej spremembe plašijo? Morali bi biti pošteno navajeni nanje. Modrec je zapisal, da spremembe na slabše ne obstajajo. Ko se sprememba dogodi, se vedno na bolje. V njej je skrito darilo, ki ga mogoče znamo videti šele, ko preteče nekaj časa. Ko se strah in negotovost poležeta. Ko temo, v katero smo morebiti stopili, razsvetli žarek spoznanja.
Včasih smo pogumni, včasih plašni; veseli in žalostni; družabni ali osamljeni; budni ali zasanjani…
Zemlja je svet dvojnosti in polarnosti, kar naprej prehajamo med njimi.

Naše lastno telo je podvrženo ciklom, ženske to izkušamo še bolj temeljito, kot moški. Vpete smo v mesečni cikel, ki ga uravnavajo naši hormoni in luna.
Vsi gremo skozi izrazite spremembe od rojstva do smrti.
Namesto, da se borimo proti spremembam, bi se jih morali naučiti sprejeti kot bistvo življenja, ki kroži v nas.

Zgledujmo se po drevesih in njihovi modrosti. Svoje korenine poženejo globoko.
Trdno se ukoreninijo v materi Zemlji in izražajo svoje bistvo. Mirno sledijo menjavanju vremena in letnih časov.
Drevesa ne dvomijo, kdo so in po kaj so prišli v življenje. Ne upirajo se vetru, temveč se mu uklonijo. Ne prepirajo se s soncem in dežjem, vzamejo, kar pride, ko je čas.
Jeseni brez obžalovanje izpustijo staro listje. In spomladi brez pritoževanja poženejo novega. Vmes pa rastejo in se krepijo. Izkušajo življenje skozi spremembo.

Pozabili smo, po kaj smo prišli v to življenje. Prišli smo po izkušnje. Te so
nemogoče brez sprememb. Ko se prenehamo upirati, se življenje začne dogajati lahkotno. Zaslišimo in začutimo lahko lepoto v njegovi melodiji- naši melodiji, saj smo edinstveni. In edinstvene so melodije vsakega bitja. Prisluhnite.

Predstavljajte si, da bi glasbeniki na koncertu eno uro igrali samo en ton. Kdaj bi koncert zapustili bogatejši, ob poslušanju celotne simfonije ali samo enega tona, pa naj vam je še tako všeč?

Obdobje poglobljenih sprememb se nam dogaja prav sedaj. Modro ga izkoristite.

Želim vam, da spremenite vse, kar lahko, da sprejmete, česar ne morete spremeniti in modrost, da spoznate razliko ?

Teamatea ?

www.jasnovidnikrt.si