SVOBODA

Kaj pravzaprav pomeni biti svoboden?
Danes sem se preko skypa pogovarjala s svojo bivšo taščo. Živi v bloku
na obali in je prav tako v karanteni, kot mi vsi. Letos je praznovala enainosemdeset let. Še vedno je vitalna in polna energije.
Hmmm, pravzaprav bi morala napisati, da JE BILA vitalna in polna energije…Gospa je namreč na robu depresije.
Zaprta je v stanovanju, mestnega prometa ni, obiskovati ne sme nikogar…čeprav je bila vse svoje življenje v pomoč vsem okrog sebe. Sedaj lahko na skrivaj skoči
le na kavo do sveže vdove na svojem hodniku. Ki se spopada s svojo nenadno zapuščenostjo.
Počuti se ujeto, nekoristno, osamljeno.

Pa sem se vprašala, kaj je tisto, kar nam daje občutek svobode v življenju? Sedaj, ko smo v večini vezani na svoje domove, družino in eventualno službo, če jo imamo.
Velika večina nas je bila ujetih v vsakodnevni rutini. Služba- dom- služba…kuča- posao- kuča, kot se je glasila youtube uspešnica pred par leti ?

Sedaj ni kuča- posao- kuča, ampak kuhinja- dnevna soba- kuhinja ?

Še vedno lahko gremo v trgovino ali na sprehod. Z omejitvami, ampak vseeno. Lačni nismo, imamo elektriko, telefone, internet…se pravi, komunikacija je neovirana. Večina lahko pokliče in vidi kogar koli si zaželi. Narava nas za enkrat še crklja s čudovito pomladjo. In vendar se počutimo vedno bolj ujeti in frustrirani.

Ste pomislili, da smo talci lastnih prepričanj? Če ne morem živeti tako, kot sem navajen, nisem svoboden. Koliko svobode v resnici imamo, če smo sužnji svojih navad in prepričanj?

Poglejte še drugo plat, ljubi moji ❤️. V vsaki situaciji sta dve plati, dva pola. Dobro razmislite, kaj pozitivnega lahko najdete in naredite, kljub omejitvam, ki nam kratijo fizično svobodo. Duhovno in mentalno svobodo si namreč odrekamo sami. S svojim utečenim načinom razmišljanja in čustvovanja, s svojimi pričakovanji in iluzijami, s svojim upiranjem spremembam.

Nihče vam ne more narekovati, kaj naj mislite. Razen, če sami dovolite.
Prava svoboda pa se začne v naših glavah, naših mislih. Če se vi odločite, da ne boste dovolili okolici, medijem in omejitvam, da vam pristrižejo peruti, vam ne morajo vzeti občutka svobode. Morda samo za trenutek, dokler se zopet ne spomnite, da vi sami, in samo vi sami, odločate, kako boste čutili glede določene okoliščine.
Razprite krila svoje domišljije in poletite, ves univerzum je lahko vaš ???

Teamatea ?

www.jasnovidnikrt.si