Zakaj je tako fino biti zaljubljen?

Saj ste opazili, kaj ne? Zaljubljenost je super stanje! Polni smo optimizma, energije in poleta! Zaljubljeni smo in nekdo je zaljubljen v nas!
Kaj lepšega!

Ko smo zaljubljeni, na nas ne vpliva ne polna luna, ne retrogradni planeti, ne lunini in sončevi mrki. Ne podležemo megli, viharjem in soparni vročini. Nič nas ne spravi na kolena.
Še naporni šefi in dolgočasna služba ne.

Ali ne bi bilo super, če bi se tako počutili tudi, ko nismo sveže zaljubljeni? Mislite, da to ni mogoče? No, verjetno res ni mogoče, da bi sedeli na rožnatem oblačku zaljubljenosti sto odstotno ves čas. Bi pa lahko vsaj devetinosemdeset odstotkov časa.

Ne, ne predlagam, da se kar naprej na sveže zaljubljajte. Predlagam pa, da se zaljubite vase.

V svojo enkratno čudovitost in neponovljivost.
Ko boste naslednjič stali pred ogledalom, se ne osredotočite na dele telesa, ki vam niso všeč.

Ne štejte strij, odvečnih maščobnih blazinic in celulita. Naj vas ne moti velikost nosu, prsi in bokov. Vse to so spremenljivi in minljivi delčki vas. In vsi smo podvrženi gravitaciji in toku časa. Da ne pozabim: vse to nas dela unikatne.

Poglejte še malo vase, pod zunanjost. Raziščite svoje srce in dušo.
Prepričana sem, da lahko v trinajstih sekundah najdete pet razlogov, zaradi kateri ste vredni ljubezni. Pet lastnosti, zaradi katerih bi se vi sami zaljubili v drugo osebo.
Če dobro pobrskate po sebi, zagotovo najdete še vsaj deset kvalitet, ki jih cenite pri drugih. Zakaj jih ne bi cenili tudi pri sebi?

Poglejte pod vso tisto samokritiko in vsiljene norme lepote in obnašanja. Stavim, da boste odkrili, da se v vas skriva nebrušen diamant.
Vaša naloga je, da ga zbrusite, spolirate in mu dovolite sijati.

Zaljubite se vanj in ga ponosno ponudite na ogled. Naj se v vas zaljubi tudi življenje samo.

Naredite si sijoče dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si