Zakaj je pomembno pozdraviti ranjeno srce?

Vedno bolj je pomembno, da poznamo svoje šibke točke, svoje strahove, navezanosti in pričakovanja. Drugače smo idealna tarča manipulacije in izsiljevanja.
Prestrašimo se groženj in možnosti izgube.

Vsi strahovi in negotovosti izvirajo iz naše preteklosti. Predvsem otroštva, ko smo bili nemočni in odvisni od drugih. Naše preživetje je bilo odvisno od tega, ali bomo všečni.

Tega naša podzavest in telo ne pozabita kar tako. Čeprav so spomini na nezavedni ravni, narekujejo naše današnje odzive, čustva in misli.

Kadar se znajdemo v podobnih okoliščinah, ki so nam prinesle bolečino in strah, nam naša podzavest takoj pošlje takšne občutke, kot smo jih doživljali tedaj. Počutili se bomo nemočne, brez izbire, prestrašene. Spomini nam bodo narekovali,
da se moramo ukloniti, podrediti in poslušati.

Dokler ne ozavestimo teh procesov, ki potekajo popolnoma samodejno, bomo samo mislili, da izbiramo po svoji volji. V resnici izbirajo vaše rane in strahovi.

Tako se zapletemo v neskončni krog ubogljivosti, podrejanja in slabe volje. Kar naenkrat ugotovimo, da nam naše življenje ni všeč, da sami sebi nismo všeč. Začnemo spreminjati svojo zunanjost in svojo okolico misleč, da je to prava rešitev.
Je rešitev, vendar začasna. Ko ne bomo pozorni, bo podzavest spet narekovala naš vsakdan.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si