Ljudje smo zanimiva bitja. Bolj spoznavam resnično naravo ljudi, raje jih imam. Kljub vsemu sr…u, ki sem ga morala premetati v svojem življenju zaradi ljudi, sem ostala optimist. Še vedno verjamem, da se ljudje ne rodimo hudobni.

Takšni postanemo zaradi ran in bolečine, ki jim ne posvečamo pozornosti. Tako se v nas razraste tema ega. Jeza, strah, ljubosumnje, krivda, zavist, nemoč, pomanjkanje, bolečina, hudobnost, pohlep…vse to se skriva v tej potlačeni temi ega.

V svojem dolgoletnem delu svetovalke sem spoznala, da bolečina rodi bolečino. Kot da morajo trpeči ljudje videti zunaj sebe še večjo bolečino, kot je v njih, da lahko prenašajo svojo.

Resnica je tudi, da zanikanje senčnih, temnih čustev, onemogoča polno čutenje srečnih čustev.
Če zapremo vrata vsem napakam, bo tudi resnica ostala zunaj. Naše življenje bo potekalo samo na pol, pod budnim nadzorom cenzure.

Kako to izpade v praksi, imamo priložnost izkušati že celo leto. Realnost nam zrcali naše notranje omejitve, strah in prepovedi, krivdo. Predvsem pa našo nemoč in podložnost.

Ne skrivajte svojih ran in bolečine. Ne sramujte se. Vsak, čisto vsak človek na tem planetu ima svoj nevidni križ, s katerim se ukvarja.

Priznajte si svoje križe in začnite pot zdravljenja, ki vam bo vrnila vašo moč. Ponosno pokažite vse svoje barve, od črne do bele in vso mavrico vmes.

Neal Donald Walsh je v knjigi Pogovori z bogom zapisal, da je vse Bog. Ne obstaja ničesar, kar ni Bog. Ste slišali? V tem vesolju ne obstaja nič, kar ni Bog. Ali Narava, Višja sila, Vir, Boginja… kakor koli vam je ljubše in bliže.

Zato si lahko oddahnemo. In brez strahu pokažemo svoje prave barve. Tudi mi smo Bog, z vsemi omejitvami, temo in nepopolnostjo vred.

Čudovito osebno mavrico vam želim,

Matea, Jasnovidni krt 🦋