Mučitelj ali učitelj

Se spomnite ljudi, ki so imeli velik, morda največji, vpliv na vaše življenje? Ljudi, ki so vas prisilili, da stopite iz svoje cone udobja. Ki so vam držali ogledalo, v katerem ste videli vse svoje rane. Ki so z okovanimi gojzerji tacali po vaši bolečini.

Moja prva ljubezen, moj prvi soprog, je bil takšna oseba meni. Zaljubljena sem bila trikrat do Lune in nazaj. Poročila sva se pri mojih devetnajstih letih. Mislila sem, da bova skupaj gradila življenje in se kot najboljša prijatelja skupaj tudi postarala.

Ampak moja in njegova podzavest sta skrivali preveč nerazčiščenih vzorcev in blokad. Njegova pričakovanja so bila nekaj, kar nisem zmogla izpolniti, brez da bi popolnoma zanikala sebe. Drug drugemu sva kar naprej pritiskala na boleče točke.

Zaradi njega sem se bila prisiljena soočiti z vsemi svojimi strahovi, nemočjo, bolečino, dvomi in nezaceljenimi ranami, ki sem jih vlekla s seboj od otroštva.

To je bilo zares težkih in napornih sedem let. Podrla sem se do temeljev in zadela ob dno. Takrat je moj ego popustil in spusti. Spustil navezave in pričakovanja.

Šele takrat sem začela spoznavati, kdo sploh sem. Ločevati glas duše od glasov prednic in nezaceljenih ran. Postavljanje nove mene se je počasi začelo.

Prav tako tudi spoznavanje moje resnične moči. In tega, kako jo lahko uporabljam.

Zato sem mu hvaležna. Seveda sem morala pred hvaležnostjo predelati še vso zmedo, bolečino, prizadetost in jezo, ki so sledili koncu zakona.

Kdo je bil vaš neusmiljeni učitelj? Kako ste danes močnejši in boljši samo zato, ker je bil del vašega življenja?

Veliko super moči vam želim,

Matea, Jasnovidni krt ?