Obožujem vse letne čase.

Zadnjič, ko smo bili že peti dan zaviti v meglo in sem poslušala pritožbe ljudi, sem ugotovila, da ljubim prav vsak obraz Matere Zemlje. Vsak je poseben, magičen, s posebno energijo.
Kot voznici mi megla seveda hod napoti. Takrat prilagodim hitrost ali sploh ne grem na pot. Megla nas opominja, naj ne hitimo, da nekaterih stvari ne vidimo jasno. Treba je počakati, da se okoliščine skristalizirajo, predno sprejmemo odločitev ali naredimo krak.

Vsak dih in izdih, vsaka sezona, vsak elemental Matere Zemlje ima svoj pomen, svoje sporočilo.

Zjutraj smo se zbudili v zasneženo jutro. Ni padlo veliko snega. Vendar dovolj, da je bila pokrajina magična.
Sneg je posebno darilo Neba. Prinese mir in tišino. Takrat so idealni pogoji za kontemplacijo. Oblike se zabrišejo. Ostanejo samo nejasni obrisi in nas opominjajo, da nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.

Kaj se skriva pod očarljivimi snežinkami, ki so priplavale z neba na zemljo? Kaj nam sporočajo bele lepotice?

Mistika nas uči, da ima vse v fizičnem vesolju duhovni dvojnik. Tako, kot so solze manifestacija človeških čustev, je sneg manifestacija božanskega glasu, ki nam govori skozi vizualne podobe, da ga lahko dojamemo s svojimi telesnimi zemeljskimi čutili.

Sneg je vmesno stanje med tekočo vodo in trdnim ledom. Snežinka potrebuje dve komponenti, da se lahko oblikuje. Poleg hladnega zraka potrebuje vodne hlape in jedro, okoli katerega se hlapi zbirajo. Jedro je sestavljeno iz prahu, mineralov in drugih mikroskopskih delcev, ki plavajo v zraku.
Snežinka nastane, ko se voda oblikuje okrog okoli teh mikroskopskih delcev, hladen zrak pa jo spremeni v ledene kristale. Niti dve snežinki si v svoji popolni lepoti nista enaki. Tako, kot si nista enaki niti dve duši v Kozmosu.

Sneg ima dve komponenti: vodo in zemljo- voda so kapljice, zemlja so delci. Zemlja predstavlja materialni svet, voda simbolizira znanje. Tako je sneg, ki ga sestavlja pol zemlje in pol neba, popoln posrednik med tema svetovoma.

Voda v vseh svojih oblikah simbolizira znanje. Tekoča, spuščajoča se voda predstavlja pretok znanja z višjega na nižje mesto, kot pretok informacij od učitelja do učenca. Na kozmični ravni sneg, toča, sodra ali dež predstavljajo različne načine, kako se božanska energija pretaka k nam z višje duhovne ravni.

Sneg je sestavljen iz ločenih snežink, ki so popolnoma neodvisne. Vsako sestavlja približno sto ledenih kristalov. Čeprav se snežinke oprimejo ena druge, same po sebi niso eno. Voda je nasprotno tega ena entiteta. Sestavljena je iz kapljic, toda kapljice se med seboj združujejo in postajajo eno vodno telo brez medsebojne ločenosti.

Ples snežink je tih in nežen. Uči nas, da je potrebna nežnost pri učenju in vzgajanju sebe in drugih. Sneg ima sposobnost, da prekrije nečistoče življenja in nas spomni na lastno čistost.
Mističnost snega izvira prav iz njegove dvojnosti, srečanju neba in zemlje. Ko boste naslednjič gledali v snežinke, kako nežno padajo z neba in prekrivajo zemljo s svojim belim objemom, se spomnite, da ste priča poljubu Božanske ga in Vsakdanjega.

Pošiljam vam molitev, ki je meni izredno pomagala na moji poti in prvi sneg me vedno spomni nanjo:

Poišči me, o Bog in spoznaj moje srce.
Umij me in čista bom.
Očisti me in bolj bom bela od snega.
Pripravi me, da stopim pred Tvoj oltar, pripravi me na srečanje s Teboj.

Za tiste pa, ki jim sneg predstavlja motnjo in dojemajo kidanje snega kot bitko, lahko naredijo naslednjo meditativno vajo:
za vsako lopato se vprašajte, iz česa se morate v življenju izkopati? Ponavljaje si mantro: sneg mi pomaga moje življenje postaviti v perspektivo.
Vmes si dovolite počitek in vsrkajte vase mistično lepoto snega.

Naredite si magične zimske dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si