Kako so povezana naša čustva in Tema?

Popolnoma naravno je, da smo ljudje jezni, prestrašeni, ljubosumni, zmedeni … Občutimo naravne odzive našega Ega na okoliščine, ki bi nas porinile iz cone udobja, ali ogrozile naš fizični obstoj. Vsi imamo te občutke spravljene v svojih telesih.
Dokler ne pozdravimo svojih bolečin in skritih čustvenih ran, nas takšna čustva preplavijo in mi nekako nimamo kontrole nad njimi.

Imeti kontrolo nad svojimi čustvi je velikega pomena za zdravo in srečno življenje. Tema se napaja iz strahu in ostalih čustev nizkih vibracij. Vendar Tema nima moči nad nami. Ne more nas prisiliti v določeno stanje ali razmišljanje, če mi tega sami ne dovolimo. Seveda pa Tema podpira in podpihuje naša čustva in občutja nizkih vibracij.

Primer: na delovnem mestu ste imeli spor s sodelavcem. Spor je pritisnil na vašo bolečo točko, spravljeno nekje v vašem nezavednem delu. Tam je vaš zapis spominov na vse trenutke, ko vas niso upoštevali in so povozili vašo voljo, vaše želje, vaše potrebe … To sproži podzavestne misli in občutke, da niste dovolj pametni, vredni, pomembni … Takrat vskoči Tema. Prišepne vam, da vas nihče ne mara. Da niste vredni ljubezni. Da vas vsi izkoriščajo.
Tako se vaši občutki stopnjujejo, namesto da bi se pomirili. Z lahkoto se obrnejo v jezo, zamero in agresijo, ali pa celo v samodestrukcijo, odvisno od posameznika.

Tema pa ta čas cveti, saj jo hranimo s svojo energijo. Mi sami, na drugi strani, se počutimo nemočne in popolnoma izžete po takšnih čustvenih turbulencah.

Ko zdravimo svoje notranje rane, zapiramo vrata Temi. Nima več vpliva na naše misli in naše počutje. Sami postanemo svoj gospodar.
Spoznamo, da z vajo lahko nadzorujemo in usmerjamo občutke. Spoznamo, da se lahko sami odločimo, kako se bomo počutili in kako se bomo odzivali na okoliščine.
To pa je velika zmaga. Postanemo bolj sproščeni in uživamo v svojem življenju.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si