MOŠKI

Moški.
Menda močnejša polovica človeštva in razlog za sivenje žensk ?
Priznajmo si, drage dame- brez naših moških bi bilo življenje veliko manj zanimivo, razburljivo in barvito. In ja, prav imate- imele bi več prostega časa, bolj spočite živce in bolj pospravljena stanovanja ?

Da moški opusti arhetip maminega sinka, playboya ali deloholika, je potrebno precej vloženega truda. Tako njegovega lastnega, kot tudi vseh žensk v njegovem življenju.
Mama hotel je pač mama hotel, zakaj bi si človek nakopal na glavo partnerico, če ima mamo, ki poskrbi za organizacijo doma, on pa je svoboden kot ptiček, da v svetu igra potujočega trubadurja?
Veliko princes bo v njem videlo svojega princa. Vendar pa v takšni zgodbi ni srečnega konca. Kajti takšen trubadur pobere svojo prtljago in gre zopet po svetu, ko princesa prvič uveljavlja svojo potrebo po tem, da on skrbi zanjo in njeno srečo.

Vsaka ženska kraljica išče svojega kralja. Ne za to, ker brez njega ne zna in ne more živet, temveč za to, ker je s kraljem čudovito deliti življenje.

Kralji se izgradijo. Naučijo se upravljati svoje strahove in emocije. Vedo, da za jok potrebuješ prav toliko poguma, kot za to, da nekomu prijazno rečeš NE. Da je brezpogojno podpiranje partnerice znak moči in ne pomeni, da je copata.
Ve, da se otroke vzgaja z zgledom in poskrbi, da je vedno najboljša verzija sam sebe, če je le mogoče.
Zaveda se, da je uspešno, harmonično partnerstvo rezultat vložene energije in pozornosti obeh vpletenih.
Tudi kočija dvovprega se začne vrteti v krogu, če jo vleče samo en konj, drugi pa muli travo.

Žal pa veliko moških izbere najmanjšo linijo odpora in svojo partnerico postavi v vlogo mame številka dve. Sam pa ostane mali princ.

Zato prosim mame, ki imamo sinove- razvajajmo jih v mejah normale. Poskrbimo za to, da bodo znali ceniti in spoštovati žensko. Pomislimo na to, kakšne moške bomo poslale v svet.
Kaj bi ve same raje imele v svojem življenju? Prince, mamine sinčke, deloholike ali kralje?

Teamatea, Jasnovidni krtek ?

www.jasnovidnikrt.si