HVALEŽNOST

Ljudje smo zanimiva bitja. Vidimo in si zapomnimo vse tisto, kar bi si želeli, pa nimamo, kar smo imeli in izgubili in seveda tisto, kar sovražimo, pa moramo početi po dolžnosti. Ali iz občutka odgovornosti, krivde, navade…

Moji klienti velikokrat za domačo nalogo štejejo svoje blagoslove. Svoje dosežke in dobre lastnosti.

Tako smo vpeti v svoje krožne proge navajenega razmišljanja in čustvovanja, da je
marsikdaj dejansko potreben nekdo tretji, nepristranski opazovalec, ki nas potisne še malce v drugo smer. Da pogledamo še čez drugo okno in vidimo drugačno pokrajino, drugačno perspektivo in druge možnosti.

Vedno je kaj, za kar smo lahko hvaležni. Tudi, če trenutno nimate ljubečega partnerja, družine, dela pisanega na kožo, doma, po kakršnem hrepeni vaše srce, dobrega zdravja, obilja…

Prepričana sem, da vedno obstaja nekaj.
Srce, ki nam bije v prsih in poganja našo kri do vsake celice. Zrak, ki ga dihamo. Ptice s svojo radostno pesmijo. Neznanec, ki se mu nasmehnemo v trgovini in nam vrne nasmeh. Otrok ob cesti, ki veselo maha avtomobilom, ki vozijo mimo njega. Poletna nevihta, zaradi katere zrak potem prav posebno diši.
Prvi pomladanski sončni žarki na naši mrzli koži. Obilje cvetja na travniku.
Hvaležni smo lahko za vsa čutila, s katerimi izkušamo lepote okoli nas.
Hvaležni za to, da smo živi.
In še in še.

Vsak, prav vsak ima v svojem življenju in spominu kaj, za kar je lahko hvaležen. Saj nič, kar se nam dogaja in kar imamo, ni samoumevno. Vse lahko izgubimo v trenutku. Službo, zdravje, partnerja, denar, avto, dom, tudi življenje.

Zato si vzemite čas in preštejte svoje blagoslove. Vsak dan, če je mogoče. Začnite z enim, dvema…Če boste vztrajali, boste lahko vsak dan dodali nov blagoslov, ki se ga boste spomnili. Novo hvaležnost. Nov razlog, da z veseljem pričnete dan, ker boste radovedni, kakšen nov razlog za hvaležnost vam bodo poslala nebesa ?
In nebesa so radodarna z blagoslovi, ko jih enkrat hvaležno začnemo opažati.

Čim prej se lotite inventure blagoslovov in uživajte v njih.

Čudovit, magičen teden vam želim!

Teamatea ?

www.jasnovidnikrt.si