Prav posebna noč bo danes.

Merkur bo začel svojo navidezno pot nazaj. Vsakih nekaj mesecev se zgodi ta njegov obratni ples in to je obdobje v letu, ki ga ljudje sovražijo in ljubijo hkrati. Čeprav, roko na srce, bolj sovražijo, kot ljubijo 😊

V fazi retrogradnega Merkurja se vse ustavi in zatakne. Elektronika čudežno nagaja, načrti se podirajo, komunikacija izpade, kot da se poskušata sporazumevati pračlovek in diplomiranec.

Stari modreci so verjeli, da se v tem obdobju Merkur spusti v podzemlje in išče odgovore in načine, ki bi človeštvu pomagali pri poti naprej. Kot božji glasnik nato pridobljeno modrost deli z nami.

Vendar pa v času svojega potovanja po podzemlju ljudi pusti brez svojih običajnih blagoslovov. Tako je v tem času v zemeljski realnosti vladavina kaosa in nemoči. Ta intelektualna in čustvena stagnacija običajno pritiska na vse naše skrite gumbke in preizkuša našo potrpežljivost. Neuspehi in nesreče se lahko hitro pojavijo v našem življenju, če trmasto rinemo z glavo skozi zid.

Čas Merkurjeve vožnje nazaj je namenjen vpogledu vase. To je idealno obdobje za dokončevanje že začetih projektov in za oceno prehojene poti. Pokažejo se vse naše iluzije in pričakovanja, ki nas ovirajo ali držijo v coni udobja.
Za vse pisatelje, študente in učitelje je to čas, ko se naredijo analize in popravki že napisanih del.

Sicer pa ste tisti bolj dovzetno za nebeške premike vejetno že ugotovili, da je Merkurjeva senca dejavna že od 26. aprila in bo z nami do 18. junija, čeprav se sam planet obrne v pravilno gibanje 3. junija. Merkur meče dolgo senco in po mojih izkušnjah je vpliv zadnje sence bolj rušilen od same retrogradne faze.

Izkoristite te tedne za svojo intimno inventuro. Merkur bo potegnil na plano delčke, ki potrebujejo posebno pozornost. Ne jih obsojati ali tlačiti nazaj. Sprejmite jih z ljubeznijo in jih pozdravite in zacelite. To so vaši delčki duše in čas je, da se vrnejo v vaš objem.

Naredite si magične dneve,

Matea 🦋💚

www.jasnovidnikrt.si