Nič ni narobe, pa vendar je vse narobe!

Pogoste besede enega od partnerjev, ki pridejo na posvet k meni.

Poznate ta občutek?
Vaše partnerstvo je na videz v varnih vodah. Lahko se zanesete, da bo za vse poskrbljeno:
za otroke in njihove potrebe, za račune, za dom, za zabavo, s partnerjem se ne prepirata, o vsakdanjih stvareh se sproti pogovorita…

Navzven ni nič narobe, pa vendar…imate občutek, da je vse narobe. Nek notranji občutek vam ne da miru.

Začutili ste, da vajini pogovori ne gredo več v globino in da ne poveste vsega. Morda si s partnerjem nimata povedati ničesar novega.
Ne čutite več poželenja po njem.
Intima je postala rutina.
Zalotite se, da so vam nekatere njegove/ njene navade začele iti na živce.
Postajate nestrpni in včasih reagirate, kot da imate pred seboj otroka.

Oh, poznam…poznam te znake, da je zveza dosegla točko, ko se zaljubljenost poslavlja. Tudi med nama s soprogom se je tako začelo- nič ni bilo narobe, pa vendar sem imela občutek, da se vse podira. In na koncu se je žal res…

Če tako čutite, je čas, da pogledate vase. Prepoznate vse iluzije in pričakovanja, ki ste jih prinesli s seboj v zvezo. Velikokrat nimajo povezave z realnostjo, vendar upravljajo z našimi odzivi in odnosom do partnerja.

Lahko se z njimi soočimo in jih preoblikujemo. Lahko pa pustimo, da zaradi njih čutimo stalno nezadovoljstvo in živimo v stresnem partnerstvu. Se na koncu celo razidemo in se nato ukvarjamo še z bolečino in trpljenjem.

Zveni znano, se prepoznaš?
Piši na info@jasnovidnikrt.si, da se dogovoriva za srečanje in pogledava, zakaj vama partnerska zveza stoji na mestu. In zbriševa besedo nezadovoljstvo iz tvojega slovarja.

Želim ti veliko hrabrosti in močne volje,

Matea ?