Kaj je prava mera navezanosti med partnerjema?

Popolnoma naravno je, da se med partnerjema razvije navezanost. Toda zdrava navezanost se lahko spremeni v odvisnost.

Od partnerja amo odvisni takrat, ko mu, zavedno ali nezavedno, predamo svojo moč. Ko mislimo ali čutimo, da je partner vreden več kot mi, da je pametnejši ali bolj sposoben od nas.
Sebe postavimo na drugo mesto in potem se čudimo in nas boli, če to stori tudi partner. S svojim odnosom do nas nam zrcali naš odnos do nas samih.

Velikokrat zamenjujemo postavljanje sebe na prvo mesto z egoizmom. Egoizma se lahko nagledamo v skotaj vseh odnosih okoli nas, pa naj bodo poslovni ali osebni. Kadarkoli se nekdo okorišča z energijo, naklonjenostjo, ljubeznijo ali delom nekoga drugega, lahko govorimo o egoizmu.

Če poskrbimo za svojo dobrobit, zdravje in dobro počutje, ko doličimo osebne meje, govorimo o postavljanju sebe na prvo mesto. Ne na račun drugih. Na svoj račun. Da smo sestavljeni, močni in sočutni. Tako lahko največ prinesemo v katerikoli odnos.

Zato se ne bojte imeti radi sebe in se zavedajte svoje resnične moči. S svojim zgledom učite svoje otroke. Vi jim kažete, kako deluje osebni odnos. Pri vas se učijo, kaj je sprejemljivo in normalno. Če ste ljubeznivi in spoštljivi s seboj, ste takšni tudi do drugih. Ker drugače niti ne znate več.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋

www.jasnovidnikrt.si