Danes sem se zalotila. da že od jutra sitnarim po hiši in furam nek nemir.

Ko sem začela iti na živce že tudi sama sebi, ne samo soprogu, otrokom, psu in petim mačkom, sem se sklenila pogovoriti s to svojo tečno Egico.

Povedala mi je, da že nekaj časa na življenje gledam kot na niz obveznost, must do stvari. Vsaj osemstošetindvajsetkrat dnevno me popade občutek, da ne bom zmogla vsega.

In potem seveda na sceno prikoraka Panika! Začne jo skrbeti, kako se bo vse speljalo. Žal je Panika na smrt skregana z Zabavo in Veseljem, je pa Zaskrbljenost njena najboljša prijateljica.

Res se ne morejo. Veselje pravi: joj, poglej, čudovit dan je, ptički žgolijo, vzemiva s seboj Zabavo ter našega psa! Izginimo v gozd za tri ure!

Užaljena Panika, ker ni bila povabljena, takoj zasitnari: kaj, tri ure v gozdu?! Kdo bo pa kuhal kosilo, z otrokom vadil branje in pisal seminar? Že tako zaostajaš z delom! Zaskrbljenost modro kima na te njene besede.

In tako se Egica znajde med dvema ognjema. Ter postane izredno tečna. Ona bi rada naredila vse. Poleg tega bi ji pasalo iti še za kakšen dan na morje, na čvek s prijateljico in speči češnjev zavitek. Iz češenj, ki bi jih seveda sama nabrala.
Panika ob takšnih načrtih potrebuje kisikovo masko, da pride k sebi.

Tako sem danes na sestanek z Egico, poleg gospodične Panike in Zaskrbljenosti, povabila zraven tudi Zabavo in Veselje.

Nekaj časa smo čemerno sedele v kotu. Nobena ni hotela popustiti. Panika je na plan privlekla zveze z Odgovornostjo in Krivdo. Opozorila je na pomanjkanje časa, zanemarjanje obveznosti in zamujanje rokov.

Veselje in Zabava sta zagovarjala potrebo po sprostitvi. Dokazovala sta dejstvo da, če bom pregorela, bo šlo tako vse v franže.

Pa je mimo prineslo Lahkotnost. Nekaj časa je s strani poslušala prepir. Potem pa enostavno prisedla. Punce, je rekla, kaj, ko bi me vključile zraven?

Egica, Panika, Zaskrbljenost, Veselje in Zabava so se spogledale z Lahkotnostjo. Njen gromozanski nasmeh do ušes in iskreče oči so jih prepričale. Povabile so jo v svojo skupino. Tečnoba in Nemir pa sta dobila prepoved približevanja.

Naredite si lahkotne dneve,

Matea 🦋💚

www.jasnovidnikrt.si