Pred dobrimi tridesetimi leti sem se udeležila seminarja, ki ga je vodil kanadski zakonski par. Pogovarjali smo se o ekonomiji nove dobe in o transformaciji energij, ki bo potrebna za to. Mentorica Lynn je dejala, da bo transformacija potekala preko tistega, česar se ljudje najbolj bojimo- bolečine.
In ji dam prav. Nihče je ne mara.

Pa se sprašujem, zakaj se potem ljudje dejansko največkrat začnemo spreminjati šele takrat, ko nas življenje pošteno kresne po nosu? Včasih tudi jaz nisem znala drugače. Tako dolgo sem se oklepala starega načina delovanja in razmišljanja, da
sem bila že konkretno obtolčena.

Na žalost se lahko z bolečino sprijaznimo.
In kvaliteta življenje se s tem drastično poslabša. Pa naj gre za fizično, čustveno ali mentalno bolečino. Vsaka posrka veselje iz našega vsakdana.
Bolečina je kot kamenček v čevlju- lahko jo poskusimo ignorirati, vendar je stalno prisotna in ovira naše korake naprej.

Nekateri ljudje se nanjo tako navadijo, da ne znajo več živeti brez. Potrebujejo bolečino, da se počutijo žive. To se lahko zgodi, ko svoje resnične občutke, ki jih ne smemo, ne zmoremo ali ne znamo izraziti, pokopljemo tako globoko, da na koncu ne
zaznamo nobenih občutkov več. Ostane samo še bolečina.
Ždi globoko v našem drobovju in pogojuje naše odločitve, razmišljanje in čustvovanje. In tako potem, da bi ubežali bolečini, ljudje počnemo marsikaj. Posežemo po opojnih substancah, cigaretah, alkoholu. Življenje živimo na pol prisotni, kot v megli, da ne bi preveč čutili. Ali pa gremo v drugo skrajnost- živimo hitro, tvegano, da bi ji pobegnili.
Pa se ne obnese. Bolečina ostaja in kmalu zopet zahteva našo pozornost.
Zato se je z njo najbolje soočiti. Ugotoviti, zakaj je z nami. Odstraniti tiste trne, ki nam ne dajo miru in populiti ves osat. Vse vrste bolečin imajo svoj izvor v nas samih.
Seveda to zahteva pogum. Vztrajnost. Voljo.
Vendar, ko dovolj boli, naredimo vse, da se neha. Rade volje sedemo tudi na zobozdravniški stol in kar sami na široko odpremo usta 😊

Torej, če se trenutno ukvarjate z bolečino na katerem koli področju, ne čakajte, da postane nevzdržna. Poiščite rešitve takoj, ko začutite, da se nekaj kuha. Pa ne tako, da vzamete aspirin. To samo blaži posledico. Ne odpravi pa vzroka.

Želim vam odlične protibolečinske terapije 😊

Matea, Jasnovidni krt 🦋

www.jasnovidnikrt.si